Zij aan Zij. Van Boer tot Bord.

Voor wie is FoodMakers?

FoodMakers is er voor een ieder die geïnteresseerd is in de herkomst van ons dagelijks eten.
Voor de agri- en foodsector zelf, en in toenemende mate ook voor de betrokken consument. Het platform levert kennis & relevante informatie op een professionele en eigentijdse manier.

Wat is er te zien op FoodMakers?

Vul je emailadres in en blijf precies op de hoogte van wat er op Foodmakers te zien is. Foodmakers gaat onder andere over actualiteiten, nieuws & weer, professionele vakinhoudelijke informatie voor de sector, voorlichting en educatie, innovatie, economie en (arbeids)markt, branded content van adverteerders voor consument en professional.

Download introductie (PDF)

Wanneer & waar kan ik kijken?

Vanaf juni 2017 is Foodmakers te zien op RTL4 en via social media. Vanaf begin 2018 ook via een eigen online video platform. Vul je emailadres in om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Actueel

Missie

FoodMakers heeft als missie om de sector te versterken door middel van een innovatief communicatieplatform. Een platform dat de sector op professionele en eigentijdse manier voorziet van kennis en informatie en tegelijkertijd in staat is om de Nederlandse consument op transparante wijze inzicht te geven in de herkomst van zijn dagelijks eten.

TV Formats

FoodMakers wil een breed kijkerspubliek trekken. Met dagelijkse programma’s op RTL en een eigen VOD kanaal is aandacht voor onderwerpen van boer tot bord.

Vanaf 2017 biedt FoodMakers een tweetal TV formats en een bijbehorend online platform met unieke, premium video content. Naast het nieuws, gebaseerd op onafhankelijke redactie, biedt FoodMakers volop ruimte voor branded content. Deze content kan in opdracht of in coproductie worden geproduceerd en uitgezonden. Met het team van FoodMakers bedenken, ontwikkelen en produceren we campagnes in lijn met de doelstellingen van adverteerders.

Media Pakket

Binnen de nieuw vervaardigde programmaformats of nog te vervaardigen content zijn volop kansen uw eigen merk of communicatiedoelstelling te koppelen, bijvoorbeeld d.m.v. serie-, aflevering- of itemsponsoring, productplacement of billboarding. Op het online platform
van FoodMakers worden media en standaard display formaten tegen vaste kosten per CPM aangeboden.
FoodMakers is een initiatief van:

Erik Back
Vooruitstrevend agrarisch ondernemer met een eigentijdse visie op de agro- en foodsector. Capabel bestuurder en managementconsultant. Erik is als moderne melkveehouder met een brede kijk op de sector en de maatschappij een van de oprichters van FoodMakers. Hij doet deze activiteit vanuit zijn eigen bedrijf KR8Consultancy.

Henk Bout
Oprichter en voormalig CEO United Broadcast facilities. 35 jaar ervaring in het leiden van een 1500 man tellende internationaal opererende onderneming. Henk is nu CEO van DutchChannels en creëert kansen door gezonde ondernemerskracht te combineren met een sterk netwerk.

Gerben Ras
Gerben is al jaren in directie functies actief op het gebied van online, marketing en nieuwe businessmodellen. Het creëren van nieuwe mogelijkheden voor bedrijven is sinds 2000 zijn passie. Als CCO van DutchChannels is hij vanaf het eerste moment betrokken. Gerben heeft van huis uit aan sterke affiniteit met de sector. Zijn eerste werkgever was DLO uit Wageningen.DutchChannels


DutchChannels is een Nederlands bedrijf op het gebied van het ontwikkelen, implementeren en beheren van streaming video channels. Wij helpen klanten in het bereiken van succes door hoogwaardige diensten op gebied van format development, commercie, (online) marketing en techniek. Dit doen we voor niche, branded of onafhankelijke video channels. Zowel lineair als online. Centraal in onze aanpak staat het vermogen om in de snel veranderende markt van video, effectief te reageren op het gebied van businessmodellen, schaalbaarheid en contentmanagement.

FoodMakers is een zenderformat en eigendom van DutchChannels.

www.dutchchannels.nl