Op zondag 4 juni 2017 gaat de achtdelige serie Foodmakers in première.
Foodjournalist en schrijfster Jet van Nieuwkerk debuteert als presentatrice met Foodmakers op de Nederlandse TV.

Foodmakers is een programma en online platform waarin de Nederlandse agrosector en zijn versproducten centraal staan. Jet van Nieuwkerk en verslaggevers doen in Foodmakers wekelijks verslag van de laatste ontwikkelingen in de Nederlandse agrarische wereld zoals nieuwe producten, trends en productie-innovaties. Met de producten die vers van het land komen maakt Jet de lekkerste gerechten en inspireert zo de kijker. Daarmee onderstreept Foodmakers het credo: ¨van boer tot bord¨.

Nederland heeft een enorme agrarische sector die tot de top van de wereld behoort. In Foodmakers worden de de verhalen van de ondernemers verteld die zich dag en nacht inzetten voor goed en veilig voedsel. Foodmakers doet verslag van innovaties bij grote boerderijen, maar ook van kleine ondernemers met bijzondere eigen lokale producten.

Jet van Nieuwkerk over haar rol bij Foodmakers:

´Foodmakers is een programma dat laat zien waar ons voedsel vandaan komt en hoeveel werk er voor nodig is voordat het eten op je bordje ligt, maar vooral gaat het over de vraag hoeveel ambacht er nog bestaat in Nederland. Voor mij betekent een gezond en bewust leven (waar ik ook boeken over schrijf) voornamelijk wéten wat je eet.

De boeren die ik interview leven voor hun vak, zijn enorm zorgvuldig, werken keihard en zorgen ervoor dat hun product op z’n lekkerst in de supermarkt terecht komt. Het zou leuk zijn als de kijker zich meteen het verhaal van die leuke boer van Foodmakers herinnert wanneer hij of zij de tomaten uit Nederland in de schappen ziet liggen.´

Over Foodmakers:
Foodmakers is een initiatief vanuit de sector zelf. “Meer en meer ontstond de behoefte om ons verhaal zelf te gaan vertellen” aldus melkveehouder en mede-initiatiefnemer Erik Back. “Met Foodmakers kiezen we voor een vernieuwende manier om nieuws, achtergronden en sfeerverhalen over een van de belangrijkste economische sectoren van Nederland te vertellen. We kijken ernaar uit de Nederlandse consument rechtstreeks te informeren over ons dagelijks werk.”

Foodmakers wordt in acht afleveringen uitgezonden via RTL4 op zondag van 11.00 tot 11:30 uur. De herhaling is op zaterdag van 14.00 tot 14.30 uur.
De eerste uitzending is zondag 4 juni, de laatste op zondag 23 juli.
Het online platform is per 3 juni te zien via www.foodmakers.tv.