“Ik lust geen spruitjes…” Een bekende uitspraak. We horen het steeds minder, want spruitjes worden steeds populairder. Zo populair, dat retailers het gehele jaar deze groenten in hun schappen willen hebben.

De groenten worden voornamelijk in de winter gegeten, maar kunnen eenvoudig worden gegeten in de zomer door bijvoorbeeld een salade. Van Oers United kijkt naar de juiste teeltlocaties, de juiste rassen en de beste bewaarmethoden om de levering van spruiten te kunnen verlengen. Door gebruik te maken van ijsspruiten, wordt de periode van levering al verlengd, totdat er wordt overgegaan op spruiten uit andere landen zoals Marokko.

Jordi Fijnheer van Van Oers United vertelt: “IJsspruiten zijn een service die we onze klanten graag willen bieden. In het najaar zetten we spruiten met stam en al in de koelcel en besproeien deze om de paar uur met water zodat er een ijsfilm wordt aangelegd. Indien nodig worden deze ijsspruiten langzaam ontdooid, geoogst en verwerkt. In reguliere spruiten levert Van Oers van half maart tot half juni vanuit Marokko, daarna schakelen we in juni en juli over naar Franse teeltlocaties en vanaf half juli tot en met half maart lopen de programma’s in Nederland.”

Een fantastisch bericht voor de echte spruitenliefhebbers!

Bron: Groenten nieuws

Gepubliceerd: 27-02-2018